asfanu
Acasă / Despre noi / Modificări legislative  
Despre noi

Beneficii pentru familii

Sprijinul firmelor

Cardul Familie 3+

Înscrie-te!

Colaborează

Orientare Familială

Contact

 

 

European Large Families


Despre noi
Modificări legislative

 

Familiile numeroase trebuie apărate!

Statul ar trebui să apere și să promoveze familiile.

Dar în România nu există încă o lege privind apărarea familiilor cu 3 sau mai mulți copii, în așa fel încât să existe o recunoaștere și un ajutor real, în conformitate cu ceea ce fac familiile numeroase pentru societatea noastră.

ASFANU își propune să se implice în apărarea familiilor mari (cu 3 sau mai mulți copii). De aceea se află în dialog cu guvernanții pentru a propune o lege pentru apărarea familiilor numeroase, așa cum există deja în multe țări din Uniunea Europeană.

 

Propunerea noastră include:

  1. Recunoașterea socială a familiilor numeroase, printr-un card oficial recunoscut de Stat al familiilor numeroase, care să permită accesarea unor beneficii sociale conform numărului de copii aflați în întreținere.
  2. Discounturi speciale pentru mijloace de transport în comun și alte servicii publice, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor: adică pentru întreaga familie.
  3. Scăderea progresivă a impozitelor, potrivit numărului de copii. Protecția mamelor la revenirea în activitate după încheierea concediului de maternitate și menținerea locului de muncă în cazul unei sarcini.
  4. Subvenții acordate familiilor numeroase, mai ales în caz de îmbolnăvire.
  5. Ajutor special pentru achiziționarea unei locuințe.

De ce multe țări din Uniunea Europeană și-au schimbat tendința demografică? Totul a început cu modificări legislative în politica acestor țări privind sprijinirea și protecția familiei.

Aici puteți citi, legea privind protejarea familiilor numeroase din Spania (document în limba spaniolă).

 
   
asfanu Str. Carol Davila - 050455 București - România / Tel: +4 0720 482 730 / Email: info@asfanu.ro - Politica de confidențialitate